شیشه دوجداره چیست؟

شیشه دوجداره چیست؟

مواد اصلی تشکیل دهنده شیشه عبارتند از: کربنات سدیم سنگین، سنگ آهک و سیلیس .
واژه شیشه فلوت به معنای شیشه بدون موج و کاملاً صاف از آنجا نشات میگیرد که پس از بیرون آمدن شیشه از کوره به منظور مسطح نمودن و ضخامت سازی، شیشه بر روی حوضچه مذاب قلع شناور میگردد و به اصطلاح تبدیل به شیشه فلوت میشود.
استفاده از شیشه توسط رومی ها در حدود هزارسال قبل از میلاد مسیح رایج بوده است و استفاده عمومی از آن نیز به حدود 200 سال قبل باز میگردد که از آن زمان شیشه ها به صورتهای مختلف وارد زندگی عموم مردم گردیدند.
در سال 1865 میلادی صاحب یک مغازه شیشه فروشی در شهر نیویورک با ابتکار خویش حق ثبت و امتیاز بهره برداری از شیشه های عایق دوجداره، غیر قابل نفوذ را در ایالت متحده بدست آورد.
اهميت شیشه
مقدار نور و انرژی که بین ساختمان و فضای اطراف در جریان است تاثیر قابل توجهی برزیبایی فضا، آرامش ساکنین و هزینه های سرمایش و گرمایش دارد با شناخت صحیح نور، انرژی و تابش میتوان با انتخاب شیشه مناسب فضای کنترل شده و دلنشینی را برای ساکنین ایجاد نمود و درعین حال از ورود پرتوهای مضر به ساختمان جلوگیری کرد.
با توجه به گسترش روز افزون معماری نوین ، استفاده از انواع شیشه های پوشش دار رنگی رفلکس افزایش یافته است .
نور خورشيد از سه طيف اصلی تشکيل شده است:
1-  ماوراء بنفش
تابش بلند مدت این پرتو موجب تغییر رنگ اجسام از جمله پرده، فرش و … می شود. به این منظور جهت جلوگیری از تابش این طیف باید به ضریب عبور اشعه ماوراء بنفش از شیشه توجه نمود .
2-  نور مرئی
ورود نورمرئی به منزل بصورت کنترل شده موجب دید صحیح چشم جهت مشاهده اجسام میگردد. میزان تابش تحت عنوان روشنایی مطرح میگردد. جهت تنظیم حداکثر و حداقل میزان روشنایی می بایست به ضریب عبور  نور مرئی از شیشه و همچنین ضریب بازتابش نورمرئی توجه داشت.
3-  مادون قرمز
مادون قرمز آن بخش از انرژی خورشیدی است که بصورت حرارت احساس میشود. تقریباً دو سوم از انرژی ورودی و خروجی از راه پنجره بصورت تابش در طیف مادون قرمز جریان می یابد. در مناطق گرمسیر و پر آفتاب تابش این طیف از نور به داخل ساختمان موجب افزایش سریع دما میشود. این پدیده بار سنگینی را به سیستم خنک کننده ساختمان تحمیل نموده و سبب افزایش مصرف انرژی میشود، به همین ترتیب بخش قابل توجهی از گرمای درون ساختمان در مناطق سردسیر با همین طیف از راه پنجره ها به بیرون تابیده می شود. با انتخاب ترکیب مناسبی از انواع شیشه رنگی، رفلکس، لمینیت و دوجداره می توان جریان نور و ورود و خروج انرژی از ساختمان را کنترل نمود و آرامش ساکنان آن را تامین نمود.
انواع شيشه
شیشه های رنگی : این شیشه ها در مقایسه با شیشه های معمولی بخش بیشتری از نور را جذب و می کنند و قسمت کمتری را از خود عبور می دهند .
شیشه های رفلکس : این شیشه ها بخش بیشتری از طیف های مختلف نور را باز می تابانند و در کنترل ورود و خروج نور و انرژی بسیار موثر می باشند. در انتخاب شیشه رفلکس باید به محدودیت های آن از جمله آیینه ای بودن آن در شب از سمت داخل نیز توجه نمود .
شیشه های : Low-e این شیشه ها پرتوهای گرمازای مادون قرمز را بازتاب نموده اما نورمرئی را از خود عبور می دهند . در مناطق گرمسیر انتخاب این نوع شیشه سبب جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی داخل ساختمان به بیرون می گردد .
شیشه های Laminate: این نوع شیشه مانع عبور 99 % از پرتو های ماوراء بنفش می شود و همزمان نورمرئی و مادون قرمز را از خود عبور میدهد .
اساس شیشه های دوجداره برمبنای ایجاد یک فضای داخلی پر از هوای خشک و یا استفاده از یک گاز بی اثر مانند گاز آرگون بین دو یا چند صفحه شیشه ای است که لبه ها یا درزهای آن هوابندی شده است و فضای بین آنها با مواد خشک کننده ای مانند سیلیکاژل پر می شود. با توجه به پایین بودن ضریب انتقال حرارت در شیشه های دو جداره استاندارد میزان انتقال گرما و سرما کاهش یافته و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی جهت تامین سرمایش و یا گرمایش محیط داخل ساختمان میگردد. مقدار ضریب انتقال حرارت رابطه مستقیم با فاصله دو جدار شیشه از یکدیگر داشته و با استفاده از گازهای تزریقی بی اثر (آرگون، گزنون و …) بین دوجداره، انتقال حرارت نیز کمتر می گردد.
یک شیشه لمینت دوجداره رفلکس عایق ترین حالت شیشه دو جداره می باشد .
اگرجداره رفلکس در شیشه های دوجداره به سمت خارج ساختمان قرار گیرد تابش آفتاب و در نتیجه گرما را در همان ابتدا  بازتاب می دهد و از گرم شدن هوای میان دوجداره خودداری می نماید . بسته به میزان درخواست ورود نور یا گرما در شهرهای مختلف می توان در هنگام نصب جداره رفلکس شیشه های دوجداره را به سمت خارج یا داخل ساختمان قرارداد .
ویژگی های اصلی شیشه دوجداره
کاهش اتلاف انرژی
جلوگیری از نم زدگی میان دوجداره شیشه
ایمنی بیشتر نسبت به پنجره با شیشه تک جداره
شیشه های دوجداره با کنترل جریان انرژی، اتلاف انرژی بین داخل و خارج ساختمان را تا 50% کاهش می دهند .
درصورت استفاده از شیشه های دوجداره و پنجره های عایق، می توان در ازای هر مترمربع شیشه دوجداره به میزان 40 متر مکعب گاز در سال صرفه جویی نمود. سطح خارجی شیشه در پنجره های با شیشه تک جداره در زمستان بسیار سرد میشود و این سرما، هوای اطراف خود را به نقطه شبنم میرساند و سبب بروز قطرات آب بر روی شیشه می شود. در صورت استفاده از شیشه دوجداره سطح شیشه داخلی آن به اندازه ای سرد نمی شود که هوای اطراف خود را به نقطه شبنم برساند، پس تعرق بر روی شیشه صورت نمی گیرد. استفاده از شیشه دوجداره سبب کاهش بروز این پدیده(تعرق شیشه) و به طبع آن پیشگیری از رطوبت زدگی و پوسیدگی اطراف پنجره ها میشود.
همچنین با استفاده از شیشه دوجداره در صورت شکستن شیشه خارجی خطری برای ساکنین بوجود نمی آید وشیشه داخلی از ورود خرده شیشه ها به فضای زندگی جلوگیری می کند. همچنین با شکستن شیشه داخلی شیشه خارجی مانع از ریختن آن به محیط بیرون می شود .
شیشه های دو جداره ( با شیشه های 4 و 6 میلیمتری ) در کاهش میزان شدت صوت بیشتر توصیه می شوند.
شیشه های دوجداره عایق بسیار خوب صدا هستند و با کاهش نفوذ آلودگی های صوتی محیط به درون ساختمان، فضایی آرامش بخش برای ساکنان فراهم می آورند. علاوه بر آن در شیشه های دوجداره، با انتخاب مناسب لایه های شیشه می توان مقاومت در برابر زلزله و پرتو های مضر خورشید را به میزان مناسبی افزایش داد؛ و از نفوذ عوامل مزاحم حتی تا حد ورود گلوله های رگبار ژ3 نیز جلو گیری نمود و با توجه به امنیت و تنوع یراق آلات پنجره های دوجداره امن ترین محیط ممکن را بوجود آورد .
عایق بودن در برابر صدا
سکوت و آرامش در خانه باعث ارتقا کیفیت زندگی می گردد . وجود حفره های خالی در پروفیل های یو پی وی سی باعث شده تا علاوه بر سبکتر شدن سازه ، پنجره مانند یک عایق طبیعی عمل کند . با توجه به تحقیقات انجام شده در صورت استفاده از پروفیل استاندارد و شیشه های دو یا سه جداره جداره مناسب می توان شدت آلودگی صوتی را از 40 تا 75 دسی بل کاهش داد .
ضخامت های رایج در جداره های مختلف شیشه 4 و 6 میلیمتر بوده و رنگ های متداول ، فلوت ساده ، برنز، دودی ، سبز ، نقره ای ، آبی ، طلائی و … می باشد
از دیدگاه باز تابش نیز شیشه ها دارای انواع ساده و رفلکس می باشند .
از شیشه های ویژه می توان به شیشه های سند بلاست ، شیشه های اسید شوی ، شیشه های سکوریت (نشکن) ، شیشه های لمینیت ، شیشه ها ضد سرقت ، ضد انفجار ، شیشه های ضدگلوله ، شیشه های خم ، شیشه های طرح دار و شیشه هایی با ضریب انتقال حرارت پایین (LOW-e) اشاره کرد .
در یک پنجره انتخاب نوع شیشه از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی پنجره ها زیباتر شده اند و با توجه به خواص ویژه و کاربردی گوناگون
آنها در ساختمان، شیشه هایی تولید شده است که اتلاف انرژی را به حداقل رسانده اند.
پنجره ها انرژی را از چهار طریق انتقال میدهند :
انتقال گرما به سطح سردتر  (Conduction)
انتقال گرما به هوای اطراف  (Convection)
بازتابش (Radiation)
انتقال دائم حرارت از درز و لاستیکهای کنار پنجره (Air Leakage)
امروزه با تکنولوژی بکاررفته در تولید درب و پنجره های دوجداره و به واسطه لایه گذاری های خاص و استفاده از شیشه های دوجداره ، میزان ورود نور، گرما و صدا به محیط زندگی کنترل شده و از رنگ پریدگی فرش، موکت و اثاثیه منزل جلوگیری می گردد .
اختراع شیشه دوجداره بی شک یکی از مهمترین تحولات صنعت ساختمان بوده است . استفاده بهتر از نور خورشید و هم زمان با آن کنترل کامل نور،گرما ، سرما ، صدا از مزیت های اصلی این نوع شیشه است . شیشه دوجداره با جلو گیری از تبادل حرارتی صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های خرید تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان بوجود می آورد.
در بلند مدت شیشه های دوجداره هزینه های انرژی و راهبری ساختمان را نیز کاهش میدهد.درهوای سرد تعرق در سطح شیشه ها در داخل ساختمان ، علاوه بر کاهش وضوح دید، آسیب ها و خسارت جدی به مصالح ساختمانی اطراف پنجره ها وارد آورده و سبب کاهش رطوبت موجود در داخل ساختمان نیز می گردد.

 

حتما ببینید

در

تفاوت در و پنجره دوجداره و سه جداره چیست؟

معرفی انواع پنجره های دوجداره و سه جداره امروزه تقریبا همگی میدانیم که در و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

پنجره دوجداره آلفاتٍک نمایندگی هافمن رشت وگیلان